Ontwikkelingen en nieuws van BuurtLAB. Waar zijn wij mee bezig? Nieuwe ideeën en plannen.

 

Vanuit CityLAB010 2021 ontvangt BuurtLAB een mooie bijdrage voor mee Ravottuh Up Playground. Dat is mooi en hard nodig.

Kinderen kinderen móéten spannende en natuurlijke speelruimte hebben. Ze worden er op veel terreinen beter van: motorischer, betere conditie, sociaal vaardiger en ze halen ondertussen meer kennis over de natuur op. Bovendien hebben ze tijdens het buitenspelen de grootste lol, omdat ze elke keer weer iets nieuws ontdekken.

Ravottuh wil in Rotterdamse buurten een Pop Up Adventure Playground realiseren: een tijdelijke speelplek op een groene plek in de buurt waar kinderen kunnen ravotten.
Het gaat om plekken waar kinderen de ruimte hebben om in een groene omgeving hun eigen spel te maken door gebruik te maken van zogenaamde loose parts: losse elementen, die kinderen mogen gebruiken om mee te spelen en waar zij zelf betekenis aan geven. Potten, pannen, houtjes, takken, lepels, emmers, kuipen, klei, zand etc.


'NO TOYS, MORE PLAY' is het motto.


Met de Ravottuh elektrische wagen (PICNIC-stijl) worden de materialen voor de tijdelijke speelplek bezorgd. In 30 minuten tijd bouwen wij de boel op en dan kunnen kinderen meedoen aan activiteiten en spelen tot ze vies zijn.

ONTWIKKELINGEN EN NIEUWS
WAAR ZIJN WIJ MEE BEZIG?
IDEEEN EN PLANNEN

 

VERHALEN EN BLOGS

OVER DE DINGEN DIE WIJ MEEMAKEN

BIJ BUURTLAB

 

Stichting BuurtLAB